Jabłka jako ojczysty, smakowity owoc

Jabłka to miejscowy, pyszny owoc, jaki zachwyca arsenałem gatunków różniących się wymiarem, kształtem, barwą, smakiem, zapachem i zastosowaniem.


Jabłka zmniejszają stan cholesterolu, chronią serce, odtruwają.


mieszkania
Napisał: Mermaid Properties Sp. z o.o.


Szklanka do herbaty
Na podstawie: www.garneczki.pl


Najbardziej odpowiednie jabłka to te prosto z sadów, dojrzałe w słońcu. Powinno się włączyć te owoce do codziennej diety, albowiem poprawiają trawienie, przeciwdziałają przedwczesnemu starzeniu się, wspierają odchudzanie. Warto wykorzystać szeroką gamę gatunków, jakie oferuje hurtownia jabłek i zaopatrzyć się w większą ilość owych wybornych owoców.


Jabłka trzeba spożywać całe, łącznie z gniazdami nasiennymi i skórą, bowiem właśnie tam jest największa ilość pektyn. To one oczyszczają organizm, regulują florę bakteryjna jelit, zapobiegają zaparciom, minimalizują przyswajanie cholesterolu, chroniąc przed miażdżycą i zawałem. Pomimo nieco kwaśnego smaku jabłka odkwaszają organizm, gdyż dużo w nich zasadowego potasu i żelaza. Surowe owoce wspierają układ krążenia, poprawiają pracę wątroby i mają działanie moczopędne. Przecier przygotowany z jabłek jest w stanie wspomóc w leczeniu laksacji i choroby wrzodowej. Owoc ten syci i posiada mało kalorii, dlatego są niezastąpione w terapiach odchudzających.




sałatka
Napisał: Basheer Tome
Na podstawie: http://www.flickr.com


Owoce te bardzo często stosowane są do przygotowywania deserów.

Bardzo ciekawią nas Wasze opinie. Czy masz więcej pytań? (https://www.winnicadwiegranice.pl/o-nas/) Jeśli tak, to zapraszamy do kontaktu. Z chęcią ustosunkujemy się do najmniejszej wieści.

Chętnie używamy jabłka do szarlotki, tart i jabłeczników. Pasują one również do potraw wytrawnych, szczególnie tłustych mięs kaczki, wieprzowiny, a również wątróbki.


Dobrze komponują się również w surówkach przydając im specyficznego smaku.


Jabłka dobrze składowane zatrzymują walory smakowe i odżywcze przez długi okres, więc jest możliwość je konsumować przez cały rok.

Opublikowany przez Administrator w dniu 2017-12-04 11:14:40
Tagi: choroby, deser, organizm, bar, charakter